Afgelopen week maakten we deze gemakkelijke appelcake. Gebaseerd op het recept van Fitgirlcode. Lekker smeuïg en gezond en geschikt voor ontbijt, bij de lunch en als snack.
Wat heb je nodig voor 1 appelcake?
- cakevorm van 26cm, bekleed met 1 vel bakpapier
- 75 gram volkoren speltmeel
- 75 gram havermeel
- 1 rijpe middelgrote banaan
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 el kaneel
- 1 eetlepel tagatesse (Damhert)
- 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
- 1 appel, geschild en in parten
- 1 appel, geschild en in blokjes
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier. Verkreukel het bakpapier tot een prop. Spreid het vel daarna weer uit. Het wordt daardoor flexibeler om te vormen naar de bakvorm.
Meng in een keukenmachine de eigelen en banaan tot een glad mengsel. Doe hier vervolgens het speltmeel, havermeel, bakpoeder, tagatesse en kaneel bij. Meng door tot een beslag.
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop de eiwitten stijf met de mixer op de hoogste stand.
Spatel het beslag voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten. Voeg als laatste de blokjes appel toe en spatel ook rustig door het beslag,.
Stort het beslag in de bakvorm. En druk vervolgens overdwars de partjes appel in het beslag.
Bak de cake af in 25 minuten in het midden van de oven. Steek een prikker in de cake om te kijken of deze gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is je cake klaar. Haal de cake met bakpapier uit de oven als hij klaar is om te voorkomen dat de cake nat wordt. Laat de cake wel in het bakpapier zitten en laat afkoelen op een rooster.
Bewaaradvies
Je kunt de cake enkele dagen bewaren in folie in de koelkast.
Voedingswaarden
Per plak bevat de cake:
66 kcal / 1.7 gram vet / 10.1 gram koolhydraten / 2,7 gram eiwitten / 1,5 gram vezels
Leuk als je je comment achterlaat!