Lilian

wie ben ik?

 

Inmiddels ben ik getrouwd en 3 kinderen verder. Het heeft uiteraard wel wat sporen achtergelaten, maar die vind ik eigenlijk niet noemenswaardig terwijl ik geen bescheiden zwangere buik had.

Ik heb een actief leven en dat zorgt ervoor dat ik me nog steeds net zo fit voel als 10-15 jaar geleden. Al zijn er tegenwoordig wel wat randvoorwaarden aan verbonden.

Ik hou ook nog steeds van eten. Ik kan me enorm verheugen op mijn ontbijt, of wat ik ‘s avonds ga maken. Gezond en lekker, lekker en gezond – die zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Koekjes, chips, franse kaas, taart, wijn…vind ik ook (nog steeds) heel lekker. Maar het brengt me niks. Behalve een gevoel van onbehagen, weinig energie en vaak een opgeblazen buik. Daardoor wordt het al een stuk gemakkelijker om deze slechts incidenteel een keer te eten. Dan is het wel óf het één óf het ander. En weet je…dan geniet ik er ook écht van

Vroeger was ik altijd het ‘stevige’ meisje in ons gezin. Mijn zus en ik hebben een andere bouw. Mijn vader liet geen moment ongemoeid om dat te benadrukken. Vreselijk vond ik dat, vooral toen ik wat ouder werd.

Het hielp (of helpt) niet dat ik enorm van eten kan genieten. Ook tijdens mijn studententijd genoot ik volop van wat dat leven me te bieden had. Niet heel gezond leven en weinig slaap. En ik kan me niet eens herinneren of ik nu heel erg bezig was met fatsoenlijk eten. Dat zegt denk ik genoeg.

Toen werd mijn vader ziek als gevolg van overgewicht en een ongezonde leefstijl. Rond dezelfde tijd werd ik ook hoteldebotel verliefd, al was dat van korte duur,

Ik wilde niet het voorland hebben dat mijn vader voor zich had. Ik was wat te zwaar en voelde me niet fit, terwijl ik toch een jonge meid was. Bovendien wilde ik die ex liefde maar wat graag laten zien wat hij miste (totaal nutteloos maar goed… een doel is een doel).

Genoeg redenen om eens goed aan de slag te gaan met mijn leefstijl. Ik gooide mijn leven om. Ik stopte met roken, ik startte met fitness in de sportschool, ging hardlopen en pakte mijn voeding aan. En een nieuwe liefde was geboren! Behalve het hardlopen dan.

Ik voelde me goed, mijn lichaam voelde goed. Ik werd trots op mijn atletische bouw, maar met vrouwelijke rondingen. Het is mooi om te ondervinden dat het menselijk lichaam in grote mate ‘maakbaar’ is als je er écht voor wilt gaan.

(En voor als je het je afvroeg: die man waar het om te doen was, die heb ik dus nooit meer gezien).

 

Eén van de leukste complimenten die ik ooit kreeg was dat ik ‘voor een vrouw veel humor heb’. Uiteraard komt deze uitspraak van een man. Ik vind humor dan ook heel belangrijk. Ik heb liever een lelijke vent met wie ik kan lachen dan een mooie man zonder humor. En dat wil wat zeggen, maar daarover later meer. Ik omring me dan ook graag met mensen die humor hebben.

Ik hecht enorm veel waarde aan authenticiteit. Ik ben dus altijd mezelf en dat is ook wat ik graag bij iemand anders zie. Wel zo gemakkelijk, want acteren heb ik geen talent voor en kost me energie. Wat kun je dan verwachten: lekker nuchter, no-nonsense, direct en zeer resultaatgericht.

Voor mijn klanten ben ik niet van de ‘niet mogen’ of ‘moeten’. Deze werken naar mijn mening namelijk averechts. Ik hou er zelf ook niet van. Ik geef liever richting en doe suggesties en jij bepaalt wat bij jou past. Hierdoor maak je zelf bewust andere keuzes en creeer je de leefstijl die aansluit bij jou, zodat volhouden geen uitdaging meer is. En dat met normale voeding die je haalt in normale winkels en waarbij het hele gezin kan mee eten.

Ik heb wel een allergie voor excuses, smoesjes en denken in problemen en onmogelijkheden. Want waar een wil is, is een weg. Dus geen ‘ja, maar’, maar ‘ja, en’.

Ik vind mijn vak fantastisch. Ik vind uiterlijk heel belangrijk. En ja, een mooi innerlijk is uiteraard het belangrijkste, maar het oog wil ook wat. Ik kijk graag naar vrouwen die goed zorgen voor zichzelf. Vrouwen die er moeite voor doen om er leuk uit te zien. Aandacht besteden aan hun verzorging. In mijn optiek heeft dit ook alles te maken met zelfliefde en het jezelf gunnen. Ik vind het een voorrecht om vrouwen hierbij te mogen helpen, namelijk door de basis goed te krijgen: een lichaam waar je je lekker in voelt.

Als je mij beter zou kennen zou je weten dat ik:

een enorme schoenentic heb, van stiletto’s tot sneakers

het heerlijk vind om te koken en te tafelen. uit eten gaan of terrasje pakken is trouwens ook goed

het liefste thrillers lees of kijk, omdat ik het leuk vind te ontrafelen ‘wie het gedaan heeft’

dagelijks wandel om mijn hoofd leeg te krijgen, te ontspannen en mijn 10.000 stappen te halen

zomers het liefste naar de zee ga, maar niet meer om hele dagen te bakken op het strand, want daar heb ik het geduld niet (meer) voor

mijn huis is niet compleet is zonder bad

in de toekomst dolgraag weer wil paardrijden

GRATIS e-book “Voel je gezond & energiek met 40+”

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de 7 waardevolle & originele tips voor energie en rust in je hoofd in je drukke leven met overvolle agenda’s.

Én….. je weet zeker dat je al mijn andere superfijne tips, met regelmaat recepten, dosis inspiratie en nieuwe inzichten op gebied van leefstijl en mindset niet hoeft te missen.

Bij het achterlaten van je gegevens ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring.

 


Instagram

@sparklinghealthywomen

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.