Lilian

wie ben ik?

 

Inmiddels ben ik getrouwd en 3 kinderen verder. Ik let niet meer op mijn gewicht, maar of ik lekker in mijn vel zit en of mijn kleren goed zitten. Dat vind ik belangrijker dan een getal op de weegschaal.

Ik heb een actief leven en ik hou nog steeds van eten. Ik kan me enorm verheugen op mijn ontbijt of wat ik ‘s avonds ga maken.
 
Koekjes, chips, franse kaas, taart, wijn…vind ik ook (nog steeds) heel lekker. Maar het brengt me niks. Behalve dan een ongemakkelijk, vol gevoel. Een gevoel van onbehagen en extra gewicht. Daardoor wordt het al een stuk gemakkelijker om deze slechts incidenteel een keer te eten. Dan is het wel óf het één óf het ander. En weet je…dan geniet ik er ook écht van. 
Altijd al was ik het ‘stevige’ meisje in ons gezin. Mijn zus en ik hebben een andere bouw. Mijn vader liet geen moment ongemoeid om dat te benadrukken. Vreselijk vond ik dat, vooral toen ik wat ouder werd.
 
Het hielp (of helpt) niet dat ik enorm van eten kan genieten. Toen ik 16 was, besloot ik te gaan lijnen. Ik viel 10 kilo af. Die kilo’s eraf houden bleek moeilijk tijdens mijn studententijd, waar ik volop genoot van het leven. Meestal ongezond eten, veel bier en weinig slaap.
 
Een tijd lang kon het me niet zoveel schelen. Ik viel soms af, maar kwam ook weer bij. Totdat mijn vader ziek werd als gevolg van overgewicht en een ongezonde leefstijl. Dit viel samen met het moment dat ik hoteldebotel verliefd werd en na korte tijd aan de kant gezet werd.
 
Ik wilde niet het voorland hebben dat mijn vader voor zich had. En ik wilde deze man laten zien wat hij miste (totaal nutteloos maar goed… een doel is een doel).
Dubbele reden om keihard aan de slag te gaan.
 
Ik gooide mijn leven om. Ik startte met sporten en gezond eten. Geheel zonder hulp, maar op doorzettingsvermogen en zelfdiscipline, viel ik binnen een paar maanden af tot ik weer maat 36 had.
 
Ik voelde me goed, was trots op mijn lichaam, trots op mijn atletische bouw, maar met vrouwelijke rondingen. Het is mooi om te ondervinden dat het menselijk lichaam in grote mate ‘maakbaar’ is als je er écht voor wilt gaan.
(En voor als je het je afvroeg: die man waar het om te doen was, die heb ik dus nooit meer gezien).
 

 

 
Eén van de leukste complimenten die ik ooit kreeg was dat ik ‘voor een vrouw veel humor heb’. Uiteraard komt deze uitspraak van een man. Ik vind humor dan ook heel belangrijk. Ik heb liever een lelijke vent met wie ik kan lachen dan een mooie man zonder humor. En dat wil wat zeggen, maar daarover later meer. Ik omring me dan ook graag met mensen die humor hebben.
 
Ik hecht enorm veel waarde aan authenticiteit. Ik ben dus altijd mezelf en dat is ook wat ik graag bij iemand anders zie. Wel zo gemakkelijk, want acteren heb ik geen talent voor en kost me energie. Wat kun je dan verwachten: lekker nuchter, no-nonsense, direct en zeer resultaatgericht.
 
Voor mijn klanten ben ik niet van de ‘niet mogen’ of ‘moeten’. Deze werken naar mijn mening namelijk averechts. Ik hou er zelf ook niet van. Ik geef liever richting en doe suggesties en jij bepaalt wat bij jou past. Hierdoor maak je zelf bewust andere keuzes en creeer je de leefstijl die aansluit bij jou, zodat volhouden geen uitdaging meer is. Geen uitsluitingen en niet mogen, maar afvallen met normale voeding die je haalt in normale winkels en waarbij het hele gezin kan mee eten.
 
Ik heb wel een allergie voor excuses, smoesjes en denken in problemen en onmogelijkheden. Want waar een wil is, is een weg. Dus geen ‘ja, maar’, maar ‘ja, en’.
  
Ik vind mijn vak fantastisch. Ik vind uiterlijk heel belangrijk. En ja, een mooi innerlijk is uiteraard het belangrijkste, maar het oog wil ook wat. Ik kijk graag naar vrouwen die een goed figuur hebben, er leuk uitzien en zich goed verzorgen. In mijn optiek heeft dit ook alles te maken met zelfliefde en het jezelf gunnen. Ik vind het een voorrecht om vrouwen hierbij te mogen helpen, namelijk door de basis goed te krijgen: een lichaam waar je trots op bent en waar je je goed in voelt.
  
Als je mij beter zou kennen zou je weten dat ik:

een enorme schoenentic heb, van stiletto’s tot sneakers

het heerlijk vind om te koken en te tafelen. uit eten gaan of terrasje pakken is trouwens ook goed

het liefste thrillers lees of kijk, omdat ik het leuk vind te ontrafelen ‘wie het gedaan heeft’

dagelijks wandel om mijn hoofd leeg te krijgen, te ontspannen en mijn 10.000 stappen te halen

zomers het liefste naar de zee ga, maar niet meer om hele dagen te bakken op het strand, want daar heb ik het geduld niet (meer) voor

mijn huis is niet compleet is zonder bad

in de toekomst dolgraag weer wil paardrijden

GRATIS – 7 simpele tips voor succesvol gewichtsverlies

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de 7 simpele tips waarmee je wél afvalt in je inbox.

Én….. je weet zeker dat je al mijn andere superfijne tips, lekkere slanke en gezonde recepten, dosis inspiratie en nieuwe inzichten op gebied van afvallen niet hoeft te missen.

Bij het achterlaten van je gegevens ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring.