Soep is een ideaal lunchgerecht. Het is snel klaar, je kunt er massa’s groenten in kwijt, het leent zich goed om vooruit te maken en het is gemakkelijk mee te nemen naar je werk. En niet te vergeten: ook nog eens heel erg lekker!

In de dagen dat ik 4 dagen in de week op kantoor zat en op een dag soms wel twaalf uur van huis was, was een soep vaak mijn uitkomst. Nu ben ik meer thuis en eet ik vaak soep op dagen dat we druk zijn in de avond door sportclubjes, ouderavonden, zelf sporten…. Wat het ook is. Ik heb altijd spullen in huis waarin ik in een handomdraai een lekkere pan soep op tafel kan zetten.

Deze broccoli-courgette soep is lekker, boordevol vezels, vitamines en mineralen. Hij voedt en vult dus. En dat is zo ontzettend belangrijk bij het afslanken. Je lichaam geven wat het nodig heeft om optimaal te functioneren. Maar ook zelf voldaan zijn.

Wat heb je nodig?

Voor 4 porties:

  • 600 gram broccoli, in roosjes (let op; de stronk kan er ook in in blokjes)
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geplet
  • 400 gram garnalen
  • 400 gram (kastanje)champignons, in plakjes
  • 1,2 liter kokend water
  • 2 tabletten tuinkruidenbouillon (Zonnatura)
  • 2 el olijfolie

Hoe maak je het?

Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook in 2 minuten glazig. Doe vervolgens de courgette erbij en bak deze 5 minuten mee. Voeg daarna de broccoli, het water en de bouillonblokjes toe. Laat dit 4 minuten zachtjes koken.

Roerbak ondertussen de champignons op hoog vuur.

Prik even in de broccoli. Als deze zacht genoeg is, pureer je de soep met een staafmixer. Voeg daarna de champignons en de garnalen toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat vers gemalen zwarte peper.

Lekker met geroosterd volkoren brood.

Ontvang GRATIS in je mailbox:

7 simpele tips waardoor je wel afvalt

Ontvang wekelijks tips, recepten en inspiratie op gebied van gezond afvallen, emotie eten, vetverbranding enzovoort.

Als cadeau krijg je mijn 7 simpele tips waardoor je wel afvalt.