Dit is een variant op de mugcake, namelijk mugtoast.

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo dol op mugcake. Ik vind het vaak te nat en daardoor klef. Maar door deze (ongezoete) mugcake door te snijden en dan nog even te roosteren, maak je zelf gemakkelijk een gezonde boterham. 

Alles bij elkaar ben je misschien 4 minuten bezig van begin tot eind. Dat is toch zeker wel te doen in de ochtend. Zeker als je de avond ervoor alles al klaar zet.

Of je het ’s avonds al kunt mengen durf ik niet te zeggen. Probeer het uit. Hoe meer je kunt voorbereiden, hoe sneller je klaar bent in de ochtend.

 

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 el havermeel
  • 1 el lijnzaad
  • 1 ei
  • 1 tl ovenkruiden (Euroma)
  • 1 tl olijfolie
  • ½ tl bakpoeder

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten  in een mok en meng goed door elkaar.

Zet de mok in de magnetron en verwarm het geheel 2 minuten op 600 watt.

Zodra de magnetron klaar is, los de cake uit de beker en laat even een paar minuten uitwasemen. Snij vervolgens de cake in drie plakken van gelijke dikte en rooster deze nog kort aan beide kanten.

Lekker met bijvoorbeeld zuivelspread (light), plakjes tomaat en kiemgroenten.

 

 

GRATIS – 7 simpele tips waardoor je wel afvalt

Ontvang wekelijks tips, recepten en inspiratie op gebied van gewichtsverlies.

En krijg mijn 7 simpele tips voor succesvol gewichtsverlies cadeau.

Gezond en energiek in de veertig

GRATIS E-BOOK “VOEL JE GEZOND & ENERGIEK MET 40+”

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de 7 waardevolle & originele tips voor energie en rust in je hoofd.

Dan mis je ook mijn superfijne tips, met regelmaat recepten, dosis inspiratie en nieuwe inzichten op gebied van leefstijl en mindset niet..

 

You have Successfully Subscribed!