Kaneel is momenteel razend populair. In grote getalen wordt kaneel gestrooid, omdat het zou helpen om sneller af te vallen. Nu is het de vraag: is dat ook echt zo? En hoe werkt dat dan? Wat moet je doen wil het effect hebben?

 

Het effect van afvallen

Behalve dat kaneel zorgt voor een kruidige, zoetige smaak, blijkt dat kaneel een bijdrage levert in het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. Je lichaam hoeft daardoor minder insuline aan te maken. En dat is gunstig. Je hebt namelijk minder last van (lekkere) trek én je lichaam kan vet verbranden. In tegenstelling tot wanneer je lichaam veel insuline aanmaakt door snelle koolhydraten als (varianten op) suikers en witmeel producten en je lichaam eerder vet opslaat.

Uit onderzoek blijkt dat een kleine theelepel kaneel per dag al voldoende is om dit effect te hebben. Omdat kaneel een zoete smaak is, kan het dus ook uitstekend dienen als vervanger van een zoetmiddel in bijvoorbeeld yoghurt of kwark, in taart of bananenbrood, door de thee, in een stoofschotel, de tomatensoep…

 

Kaneel doet nog meer

Naast dat kaneel dus een regulerende werking heeft op de bloedsuikerspiegel, heeft kaneel ook een vochtafdrijvende werking. Iets dat zeer welkom is voor veel vrouwen voor of tijdens de menstruatie. Bovendien heeft kaneel een verwarmend effect. Kunnen we ook wel gebruiken nu de zomer teneinde loopt.

Kaneel verhoogt prestatie en verminderd stress

Uit een studie van de Ohio Northern University bleek dat studenten beter presteerden als ze aan kaneel geroken hadden of kaneel hadden geproefd. Het verhoogde hun reactiesnelheid en verminderde spanning. Wel zo handig voor de carrièremoeders die wel willen presteren, maar aan de andere kan moeilijk kunnen ontspannen.

Het maakt overigens niet uit of je nu een kaneelstokje of kaneelpoeder gebruikt. Beiden hebben effect.

 

Wat doet kaneel nog meer?

Kaneel werkt onder andere ontstekingsremmend, helpt in geval van schimmels, bacteriën, virussen, stijfheid, menstruatie- en spierkrampen, ochtendmisselijkheid, winderigheid, diarree en tegen de eerste symptomen van de griep.

 

Kaneel is dus de oplossing?

Helaas niet. Het zou fijn zijn als kaneel je overtollige kilo’s kon laten verdwijnen. Maar helaas is het niet zo. Kaneel kan afvallen alleen stimuleren en een positieve bijdrage leveren. Het échte afvallen houdt nog gewoon in een calorietekort creëren, gezond eten, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap.

Waar doe jij kaneel doorheen?

Ontvang GRATIS in je mailbox:

 

7 simpele tips voor

Gezond afvallen met een drukke baan

 

Ontvang wekelijks tips, recepten en inspiratie op gebied van gezond afvallen, emotie eten, vetverbranding enzovoort.

Als cadeau krijg je mijn 7 simpele tips waardoor je wel afvalt.

Gezond en energiek in de veertig

GRATIS E-BOOK “VOEL JE GEZOND & ENERGIEK MET 40+”

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de 7 waardevolle & originele tips voor energie en rust in je hoofd.

Dan mis je ook mijn superfijne tips, met regelmaat recepten, dosis inspiratie en nieuwe inzichten op gebied van leefstijl en mindset niet..

 

You have Successfully Subscribed!