Wat is er nu lekkerder dan een warme chocolademelk op een mooie herfstdag. Een dag die waterkoud is of nog nazomers aandoet. Een dag waarop je de hele dag buiten bent. De herfstgeur kunt ruiken in de lucht. De kleuren van de bladeren.

Je merkt het al…ik hou van de herfst. Alleen iets minder van regen. Maar verder vind ik het allemaal fijn. Het wordt vroeger donker. Het huiselijke.

Een warme chocolademelk maakt het helemaal af. Maar dan wel een chocolademelk die goed doet voor je lichaam, zonder slechte vetten en een grote hoeveelheid suikers. 

Voordelen van rauwe cacao

Deze chocolademelk bevat rauwe cacao.

Rauw cacao is rijk aan magnesium. Belangrijk bij vermoeidheid, gebrek aan energie en in periodes van (teveel) stress. In periode van veel stress verbruiken we veel meer magnesium. Hierdoor kan een tekort ontstaan waardoor je last hebt van je spieren, veel moe bent en stressgevoeliger wordt.

Gewone chocola geeft een fijn gevoel doordat het zorgt voor het vrijkomen van endorfines. Rauwe cacao doet hetzelfde, maar dan zonder de slechte suikers en vetten.

Bovendien is het rijk aan tryptofaan dat in je lichaam omgezet wordt tot serotonine en daardoor ook belangrijk voor de aanmaak van melatonine. Je voelt je dus gelukkiger én slaapt beter.

Wat heb je nodig?

  • 200 ml (plantaardige) melk, 
  • 1½ el rauwe cacao
  • 1 tl speculaaskruiden of kaneel
  • eventueel 1 tl agavesiroop of rauwe honing. Of probeer eens een tl erythritol*.
  • Snufje gemberpoeder

Bereidingswijze

1 . Doe alle droge ingrediënten met wat heet water in een steelpan. Roer met de garde net zolang tot alle klontjes eruit zijn.

2.  Voeg de melk toe en verwarm het geheel . Roer ondertussen voorzichtig totdat een egale chocolademelk is.

3.  Schenk de chocolademelk in een beker of mok.

Kaarsjes aan, goed boek of fijne film erbij…. Genieten maar!

 

Heb jij nog een lekkere toevoeging of variant? Wil je deze dan delen in de reacties?

 

*) Erythritol is een natuurlijke suiker die weinig calorieen levert en geen invloed heeft op je bloedsuikerspiegel. Een ideale suikervervanger. Verkrijgbaar online en bij Ekoplaza.

 

GRATIS – 7 simpele tips voor succesvol gewichtsverlies

Ontvang wekelijks tips, recepten en inspiratie op gebied van gewichtsverlies.

En krijg mijn 7 simpele tips voor succesvol gewichtsverlies cadeau.

 

Gezond en energiek in de veertig

GRATIS E-BOOK “VOEL JE GEZOND & ENERGIEK MET 40+”

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de 7 waardevolle & originele tips voor energie en rust in je hoofd.

Dan mis je ook mijn superfijne tips, met regelmaat recepten, dosis inspiratie en nieuwe inzichten op gebied van leefstijl en mindset niet..

 

You have Successfully Subscribed!