Afvallen begint meestal met een wens om slanker te zijn. Slanker dan je nu bent. De één is blij bij slank en ander richt zich meer op mager. Het is wat iemand zelf mooi vindt. En dat is helemaal ok.

Vervolgens sta je op de weegschaal en dan hangt er een getal aan je huidige staat van zijn. Vervolgens vormt zich in je hoofd het getal dat hoort bij het slank(er) zijn. 

Wegen = meten = weten

Wegen is vervolgens een manier om te meten of het goed gaat. 
En meten = weten. Niks aan de hand zou je zeggen.

Ik ben vrij actief op social media. Voornamelijk op Instagram. Dat vind ik een heel leuk kanaal. Ik ben visueel ingesteld, ik hou van mooie plaatjes en het is heel laagdrempelig om met elkaar in contact te treden. Zo heb ik al heel veel leuke mensen leren kennen. 


De weegschaal en motivatie

Wat ik ontzettend veel lees momenteel is dat vrouwen heel goed bezig zijn. Gezonder eten, proberen betere keuzes te maken, meer bewegen… Alles draagt bij, hoe klein een stap ook is. Ze voelen zich goed. De motivatie is groot, want ze zijn goed bezig voor zichzelf. 

Ze voelen zich beter, ze voelen zich slanker, merken het misschien ook al aan hun kleding. Het zit lekkerder, beter… Maar de échte beloning die ze voor ogen hebben moet nog komen. En dat is een lager getal op de weegschaal.

En dan gaan ze op de weegschaal staan. En die geeft niet zoveel afname aan of misschien zelfs een toename in gewicht. En op dat moment vervliegt de motivatie. De wil om goed voor jezelf te zorgen, slanker te worden… Alles lijkt voor niets. Alle dingen waardoor je dacht goed bezig te zijn, gaat (hopelijk voor even) in rook op.

In sommige gevallen zorgt het ervoor dat je even alles loslaat onder het mom ‘het maakt toch niks meer uit’ en alle goede voornemens laat varen. Vervalt in de oude gewoontes. De ander wordt strenger voor zichzelf, gaat (nog) minder eten eventueel in combinatie met nog meer sporten. En beide uitvluchten zijn geen oplossing.


Het getal doet meer dan het resultaat

Dat getal op de weegschaal doet wat met je. En niet alleen met jou. Dat doet het ook met mij. 

Jarenlang heb ik gelijnd. Ik begon ermee op de middelbare school. Tijdens mijn twintiger jaren. En tijdens met dertiger jaren kreeg ik kinderen met behoorlijke fluctuaties in gewicht. Maar die weegschaal: het brengt mij meer als ik het ding het raam uitgooi.

Nu heb ik dat nooit gedaan. Ik heb twee weegschalen en ik heb ze beiden al jaren niet gebruikt. Simpelweg omdat het me niks opleverd, behalve een hoop stress en regelmatig een changerijnige bui. Daarom gebruik ik mijn kleding als meter en de spiegel. 


Waarom wil je afvallen?

Deze vraag: waar gaat het afvallen jou nu uiteindelijk om?

Waarom wil je afvallen?

Deze vraag is voor iedereen persoonlijk te beantwoorden. Maar denk je dan aan een cijfer?

Of denk je aan een slanker lijf? De kleding die je aankan als je slanker bent? Het gevoel dat je krijgt als je slanker bent? Hoe licht je je voelt als je in beweging bent? Met trots in de spiegel kijkt? Je energiek en fit voelt?


Waar gaat het dan nu uiteindelijk om? 

Stel dat vandaag de weegschaal ineens je streefgewicht aangeeft, maar aan je lijf is niks veranderd, zou je dan blij zijn? Of zou je blij zijn als je een slanker lijf hebt, kleinere kledingmaat, je complimenten krijgt over hoe goed je eruit ziet, maar geen flauw idee hebt wat de weegschaal aangeeft.

Daarom laat ik mijn klanten bij voorkeur niet wegen, zodat ze zich bevrijd voelen van de weegschaal. Waardoor ze vertrouwen op hun gevoel en hun waarnemingen. En waardoor de motivatie hoog blijft.

Ik ben heel benieuwd wat de weegschaal met jou doet en of je het aandurft de weegschaal te laten voor wat het is. Deel je het in de reacties met me?

Ontvang GRATIS in je mailbox:

 

7 simpele tips voor

Gezond afvallen met een drukke baan

 

Ontvang wekelijks tips, recepten en inspiratie op gebied van gezond afvallen, emotie eten, vetverbranding enzovoort.

Als cadeau krijg je mijn 7 simpele tips waardoor je wel afvalt.

Gezond en energiek in de veertig

GRATIS E-BOOK “VOEL JE GEZOND & ENERGIEK MET 40+”

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de 7 waardevolle & originele tips voor energie en rust in je hoofd.

Dan mis je ook mijn superfijne tips, met regelmaat recepten, dosis inspiratie en nieuwe inzichten op gebied van leefstijl en mindset niet..

 

You have Successfully Subscribed!